×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 27. september 2019, Kl. 11:00 til kl. 15:00

11:00                                Velkomst ved biskop Marianne Christiansen

11:15                                 Sognepræst Kim Legarth, demenskonsulent og Marte Meo terapeut Mette Rostgaard Haderslev kommune.

”Kommune og kirke – sammen om demens”. I Haderslev Kommune og Haderslev Domprovsti er vi begyndt, at samskabe med fokus på det sociale aspekt i mødet med mennesker med en demenssygdom. Det er ikke afgørende, hvilken baggrund vi har. Vigtigheden ligger i hvad vi hver især kan bidrage med og derved sammen skabe de bedste betingelse for støtte til denne gruppe af mennesker. Det er vigtigt i denne samskabelsesproces, at kirke bliver ved med og være kirke og kommunen ligeså.

12:30                               

Lone Ugelvig (leder af butik i Haderslev) Lone Kofod Jensen (landssekretær i Kirkens Korshær region syd og sognepræst i Stepping og Frørup) om lokale projekter for Kirkens Korshær

13:00                                Frokost (sandwich)

13:30                                Helle Christiansen, teolog og chef for Kirkens Korshær siden 2011.

”Det er ikke Gud eller de afdøde helgener, du skal gøre godt mod, for de trænger det ikke. Langt mindre er det stok og sten, som det hverken er nyttigt eller nødvendigt for. Men det handler om mennesker, Mennesker, Mennesker. Hører du? Mod mennesker skal du gøre alt det, du vil skal ske dig selv.” (Martin Luther i prædiken 1522)

 

”En kristen kirke må have plads for tolderne og synderne og for forbryderne, skøgerne, narkomanerne og alle de andre, som livet er gået på. Ellers er den ikke i sin Herres fodspor. Det skal ikke være en tålt plads, som de kan indtage, når de er blevet genrejste, men en plads i første parket, mens de kæmper midt i deres vanskeligheder. De skal nemlig nær til Jesus.” (chef for Kirkens Korshær Haldor Hald i bogen Kirken der forarger, 1959)

 

 

14:30                                 Debat

15:00                                 Afslutning over en kop kaffe.